Følg One Decision her:

Verdens første Iceman

Verdens første Iceman

Project Iceman: Et projekt med et særligt formål.

Som den første i verden har Anders Hofman svømmet, cyklet og løbet en ironman-distance på Antarktis. Iceman-projektet rækker imidlertid langt ud over Anders selv.

Det var ikke småting, Anders Hofman måtte gå igennem for at nå i mål med Project Iceman. Et projekt som han har forberedt sig på i flere år. Visse ting kan man imidlertid ikke styre, og vejret viste sig at blive den største udfordring undervejs.

Forberedelse til Project Iceman
To års intensiv træning forberedte Anders til ironman-distancen på Antarktis. Træning som blandt andet indebar løbetræning i minus 40 grader i en frysecontainer, et marathon i Grønland og svømning i isvand ved Svalbard.

På trods af at Anders var forberedt til fingerspidserne, var kulden og smerten, som han måtte kæmpe mod, en endnu større udfordring end ventet.

Iskoldt vand og fygende sne
Antarktis viste sig fra sin mest brutale side, mens projektet stod på. Turen var derfor endnu mere voldsom og udfordrende for Anders og hans team, end de nogensinde havde forestillet sig.

Anders blev presset til det yderste såvel fysisk som mentalt med 3,8 kilometer svømning, 180 kilometer cykling og 42,2 kilometer løb i minus to grader koldt vand, fygende sne og frysende blæst.

Presset til det yderste 
På trods af at hans krop og psyke var presset til max, og han havde en følelse af, at det aldrig ville slutte, så formåede Anders alligevel at klare skærene og gennemføre sin Iceman.

Undervejs var de fanget i en snestorm og måtte søge ly samt sætte projektet på hold i 27 timer. Alt i alt tog det 72 timer, 54 minutter og ni sekunder, før Anders var i mål.

Formålet med Project Iceman
Spørgsmålet er, hvorfor man vil udsætte sig selv for så stor en udfordring. Hvad er formålet? Projektet rækker langt ud over Anders selv, for svaret er, at han gerne vil inspirere til, at vi ikke lader os begrænse af andre menneskers mening og accept.

Samtidig skal vi turde at sætte barren højt, når nye mål skal sættes, så det drejer sig om at tro på os selv. Mens andre måske ikke kan se vores fulde potentiale, må vi selv tro på vores ekstraordinære potentiale og jagte det.

Begrænsninger og mål sætter vi selv
Begrænsninger for, hvad vi kan opnå, sættes af både os selv og andre, og derfor opgiver vi ofte vores drømme og mål. Eller måske tør vi ikke satse, når vi sætter mål for, hvad vi gerne vil opnå.

Af den årsag ville Anders gerne vise, at målene sætter vi selv, og at begrænsninger udelukkende kommer fra vores egne og andres opfattelser af, hvad der er muligt.

Foredrag om Project Iceman
At bryde med sine begrænsninger og sætte samt jagte vilde mål er omdrejningspunktet, når Anders holder foredrag. Det tager udgangspunkt i Anders’ egen inspirerende historie. Han fortæller blandt andet om at gøre det, der aldrig er blevet gjort før og forklarer, hvad det reelt betyder, at begrænsninger blot er opfattelser.

Alle kan nå deres drøm
Anders’ budskab er, at selv den ordinære kan opnå det ekstraordinære. Uanset hvor vildt målet end måtte være. Vejen dertil er passion, ekstrem dedikation, planlægning og en uhyre stærk tro på sig selv.

Som han siger: ”Jeg tror på, at vi alle har vores egen ”Iceman”. Hvis jeg kan opnå min, kan du også opnå din. Uanset hvad din drøm er.”

Læs mere om Project Iceman her. 

Tilmeld nyhedsbrev

Få løbende opdateringer fra vores foredragsverden.

Tak for din tilmelding!