Følg One Decision her:

“Humorens Chris MacDonald”: Ledernes humormuskler skal strammes op

Foredragsholder og humorist Rune Green mener, at alt for mange ledere glemmer humorens vigtige funktion på arbejdspladsen. Humor er nemlig et fantastisk redskab til at skabe et stærkt fællesskab på arbejdspladsen og ikke mindst en række positive sidegevinster, der batter på bundlinjen.

Ifølge Rune Green har humoristiske ledere lettere ved at få deres medarbejdere til at arbejde med kedsommelige opgaver, de melder sig ikke så ofte syge og arbejdsindsatsen bliver højnet, særligt i jobs, som er præget af trivialitet, alvor eller slidsomme rutiner.

I det populære foredrag ”En for alle – og alle for sjov” giver Rune Green en række bud på, hvordan vi kan og bør bruge humor aktivt, så vi styrker arbejdsmiljøet. For Rune Green er humor nemlig en slags muskel, som sidder oppe i hjernen. Og humormusklen er én af de funktioner, som man som oftest mister styrken i, når arbejdsstress indtræffer. Af samme årsag kalder Rune Green sig også spøgefuldt ”humorens Chris MacDonald”, fordi han i 25 år har hjulpet erhvervsledere og mange andre fagfolk med at styrke humormusklen.

Læs mere om Rune Green her

Bundlinjen skal også have det sjovt
Ifølge Rune Green skal det altså ikke kun ’betale sig at gå på arbejde’ rent økonomisk. Vi skal også gå på arbejde, fordi de mennesker, vi arbejder med, betyder noget for os, og her er humor som ledelsesværktøj helt centralt at lægge vægt på.

Rune Greens mission er at tage humor op på et seriøst ledelsesniveau og vitterligt at få lederne til at tage humoren som ledelsesværktøj gravalvorlig. Det er dog ikke så nemt endda, for ifølge Rune Green eksisterer fordommen, at så snart man reflekterer over humor, så er humoren ikke længere sjov. Ergo, lederen er heller ikke særlig sjov. ”Den fordom vil jeg gerne punktere”, pointerer Rune Green.

I følge humoristen er der ligeledes grupperinger i arbejdsmarkedet, særligt de ”alvorlige” professioner, hvor humoren lider under virksomhedens værdisæt om autoritet, effektivitet og professionalisme. Når det faglige indhold på arbejdspladsen er dybt seriøst, er det svært at lade rent gas fra humorventilen fise ud i frygt for at virke plat og useriøs. ”Men de som tør og gør, de vinder”, mener Rune Green, der senest holdte foredrag for Region Hovedstadens Psykiatri.

Hvordan får vi mere humor, googler vi en vits?
”Ja, det må man gerne”. Men først og fremmest skal humor implementeres i ledelsens HR-strategi ved. Det gør man ved, at man øver sig i at tænke ud af boksen i forhold til hele arbejdsgangen og de daglige rutiner. ”En vis portion selvironi har aldrig skadet nogle”, mener Rune Green, der i øvrigt altid er den første til at kigge indad og dele ud af humoristiske betragtninger.

”Herefter skal humoren have plads til at gro fra direktionsgangen og deles ud af”, forklarer Rune Green og fortsætter, ”når vi sender humor afsted, siger vi også indirekte, at vi faktisk rigtig godt kan lide det menneske, vi taler med”.

Om Rune Green
Rune Green er uddannet dramaturg fra Århus Universitet. I 25 år har han arbejdet med humor på alle tænkelige måder.

Han har skrevet, instrueret, studeret og selv stået på scenen med humor, siden han var 16 år. Med en evig fascination af, hvordan humor kan bruges til formidling, kommunikation og som coping mekanisme.

I dag arbejder han som foredragsholder, formidler og konsulent inden for erhvervs- og arbejdslivet.

Få mere at vide om Rune Green og hans foredrag her. 

 

Tilmeld nyhedsbrev

Få løbende opdateringer fra vores foredragsverden.

Tak for din tilmelding!