Følg One Decision her:

Humor kan få svære beskeder til at glide ned

Velkommen til Runes klumme: Hvis der er god trivsel på en arbejdsplads, og det er let at tale om, hvordan den enkelte har det, så er det også lettere at bruge humor til at kommunikere svære budskaber.

“Er der noget, vi ikke bryder os om som voksne mennesker, så er det at få udstukket en ordre. Så bliver vi tit trodsige og nægter at gøre det.

I min datters børnehave var der et skilt ved indgangen, hvor der stod:

”Husk at rydde 5 ting op fra legepladsen inden du forlader den!”.

Jeg har aldrig gjort det. Det gjorde mig trodsig. Gu’ vil jeg da ej. Men det de kunne gøre var at pakke det ind i selvironi og skrive:

”Vores leder kan ikke finde sit gebis, som han har tabt i sandkassen. Vil du hjælpe med at rydde lidt af legetøjet væk, inden du går?”

På den måde havde det været mere indirekte og uhøjtideligt, og så ville jeg have været mere tilbøjelig til at hjælpe. Det ville også kunne skabe en munter dialog og muntre kommentarer fra forældre om gebisset.

På arbejdspladser, hvor vi trives og har en god tone, er vi mere tilbøjelige til også at få de fordele, som humor kan give og dermed styrke glæden, relationerne og trivslen.

Det fantastiske er, at det at bruge humor kan læres.”

– Rune Green, humorist og foredragsholder

Om Rune Green
Rune Green er humorekspert. Han ved alt om humorens virkemidler, og de uendelig mange positive tilbagemeldinger taler deres eget tydelige sprog: Rune er en af landets absolut bedste foredragsholdere indenfor humor og arbejdsglæde.

Hver uge gør han med sine populære foredrag en kæmpe indsats for at ruste arbejdspladser i hele landet til at bruge mere humor i hverdagen og dermed opnå mere arbejdsglæde og bedre trivsel.

 

Foredrag med Rune Green

Tilmeld nyhedsbrev

Få løbende opdateringer fra vores foredragsverden.

Tak for din tilmelding!