Følg One Decision her:

Om humor og om at tabe ansigt

Velkommen til Runes klumme: Humor er en del af alle kulturer. Den kan være forskellig, men ligesom med musik så er der ofte noget, vi kan være fælles om.

Overvejer du at tage på sommerferie i Japan, så vær opmærksom på at japanere er meget kontrollerede.
Der er sociale normer og regler for næsten alt i Japan. Det betyder, at den måde, vi bruger humor på i Danmark, ikke helt kan genbruges i Japan.

I Danmark er det måske ikke altid rart at tabe ansigt i en social sammenhæng. Prøv bare at fortælle en sjofel vittighed ved din svigermors te-selskab. Så kan det være slut med, at hun lægger dine bukser op i fremtiden.

Men i Japan er det at tabe ansigt en af de værste ting, der kan ske for dig socialt. Det sjove er, at her får humor en helt speciel rolle. Men ikke helt som vi måske ville tro.

Humor kan nemlig bruges til at forhindre, at du taber ansigt. Eksempel:

Du sidder med en japansk forretningsforbindelse og forhandler om prisen på et produkt.
Japaneren siger: ”Hvad havde I forestillet jer, at sådan en maskine skal koste?”
Du siger: ”Omkring 750.000.”
Pludselig begynder din forretningsforbindelse at grine af dig.

Det kan virke bizart, men ved at grine lader din forretningsforbindelse dig vide, at du er ”helt ude i hampen” og er nærmest uanstændig med dit tilbud. På den måde får du mulighed for at grine lidt med, smile og komme med et nyt tilbud, som er mere realistisk. Samtidig holder du dig indenfor de sociale normer og fornærmer ikke din forretningspartner.

Humor er en del af alle kulturer. Den kan være forskellig, men ligesom med musik så er der ofte noget, vi kan være fælles om. Det er de samme noder, de bliver bare sat sammen forskelligt.

– Rune Green, humorist og foredragsholder

Om Rune Green
Rune Green er humorekspert. Han ved alt om humorens virkemidler, og de uendelig mange positive tilbagemeldinger taler deres eget tydelige sprog: Rune er en af landets absolut bedste foredragsholdere indenfor humor og arbejdsglæde.

Hver uge gør han med sine populære foredrag en kæmpe indsats for at ruste arbejdspladser i hele landet til at bruge mere humor i hverdagen og dermed opnå mere arbejdsglæde og bedre trivsel.

 

Foredrag med Rune Green

Tilmeld nyhedsbrev

Få løbende opdateringer fra vores foredragsverden.

Tak for din tilmelding!